Lovade igår att lägga upp recept på de jag och Marie lagade och åt igår. Så här kommer det:
Kycklingpaj:
pajdeg
- 100g smör
- 4dl rågsikt
- 1 ägg
Knåda ihop alla ingridienser och tryck ut i en pajform, förgrädda i ca 10 min på 225 grader.
pajfyllning
- 1 stekt kycklingfilé
- 1 röd paprika
- 2 champinjoner
- ½ brocoli
- 3cm purjolök
- 3dl lätt cream fraiche
- salt, cayennepeppar, paprikakrydda, chillipullver
- mager ost
Skär kycklingen i tärningar, hacka upp paprikan champinjonerna och purjolöken, gör sedan brocolin till små träd. Lägg allt i en bunke tillsammans med cream fraichen och krydda tills du tycker att det smakar lagom. Blanda i lite av osten, lägg sedan allt i pajskalet och häll över mer ost på fyllningen och grädda i 20min på 225grader. Klart, servera gärna med en sallad.
Kladdkaka
- 1 banan
- 3msk kakao
- ½tsk bakpulver
- 20g smör
- 2 rutor mörk choklad
- 6msk grahamsmjöl
- 6msk mjölk
Mosa bananen och blanda ner alla torra ingridienser. Häll sedan i mjölken smällt smöret tillsammans med chokladen, och häll i resten av smeten. Häll smeten i 2 små formar och ställ in en i taget i ca 1,5min på max effekt i micron.
Proteinfluff
- 2dl kesella/kvarg
- 1 skopa proteinpulver (valfri)
Lägg allt i en punka och vispa ihop med en elvisp och servera till kladdkakan.
J.Le
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar